Därför är blåbär supernyttigt

den 9 juli 2017

 Nyttigt med blåbär i shake

Vi går in i sommartid vilket också är bärens tid vila både är goda och nyttiga. Blåbär är ett ris som växer i store delar av norra Europa. I Sverige räknar man med att det täcker ca 17 % av landets yta. Bären mognar under juli och augusti då många semesterfirare ger sig ut i jakt på denna blåa skatt. Det finns många anledningar att frossa i blåbär och vissa går även så långt att blåbär är bland det nyttigaste man kan äta.

Fem anledningar till blåbärs goda hälsoeffekter

1. För det första är de fulla med antioxidanter som bland annat skyddar våra celler som i sin tur kan bidra till att hålla oss ungdomliga och friska.

2. Dessutom innehåller blåbär resveratrol, som är ett anti-cancerogent ämne.

3. Det finns faktiskt inget bär som innehåller så mycket C-vitamin och utöver detta innehåller blåbär även B- och E-vitamin och mineraler.

4. Då blåbär även är rikt på fiber har det en god inverkan på tarminflammationer, som ulcerös kolit, visar ny svensk forskning. Ger lika bra effekt som råg- och havreklifibrer.

5. Sist men inte minst motverkar hjärt-kärlsjukdomar eftersom de innehåller rikligt med nyttiga fenolföreningar som har stark antioxidativ effekt, visar ny finsk forskning.

 

Gillar du blåbärsmak? Testa då vår BAS Blåbär.

Skriv en kommentar