Snabb leverans med DHL 
Trygg betalning med Klarna 
Effektiva resultat sedan 1999 
Vill du gå ner i vikt ?
Till kassan

Koll på kål?

den 19 januari 2018

Många kostexperter är överens om att kål är en riktig hälsobomb. Bakom den lite beska smaken finns massor av viktiga näringsämnen som bl a stärker immunförsvaret, håller tarmarna i form och stärker leder och senor. 

Grönkål besitter möjligheten att dämpa inflammation i kroppen och hemligheten ligger i ämnet lutein. Forskare har undersökt personer som till följd av kärlkramp eller hjärtinfarkt hade en inflammation i blodet. När patienten behandlades med lutein kunde man se att ämnet lagrades av immuncellerna i blodet och inflammationen dämpades. 

Andra hälsofördelar sägs vara att pektinet som finns i kål är blodsockersänkande, och att kål är bra för att sänka det onda kolestorelet (LDL).

Kål är en av de mest näringstäta grönsaker som finns och innehåller massor med C-vitaminer och antioxidanter. Dessutom är många kålväxter fyllda med kalcium och järn, framför allt de gröna kålsorterna, till exempel grönkål och brysselkål.

Förutom att det är nyttigt är det också billigt. Och just nu är det i säsong vilket även gör det till ett klimatsmart val!

Ett enkelt recept på Grönkålsallad:

Ingredienser:

  • 100 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • Ett par nypor salt
  • 1 avocado
  • 1 msk parmesan
  • En skvätt pressad citron
  • Nymalen svartpeppar
  • Pumpakärnor
  • Granatäppelkärnor

Gör så här:

Skölj och skär grönkålen i lagom stora bitar.

Lägg den i en skål och ringla över olivolja och salt.

Massera kålen med dina händer i ett par minuter och massera sedan ner avokadon.

Rör ner citron och peppar.

Toppa med pumpa och granatäppelkärnor och sist strö över din parmesan.

Skriv en kommentar

SÅ ENKELT ÄR DET ATT
BLANDA EN SHAKE

2,75 DL MJÖLK

Häll 2,75 dl mellanmjölk (1,5% fetthalt) i shakern


2 SKOPOR

Tillsätt 2 släta måttskedar Prenet Bas


SKAKA

Skaka shakern kraftigt i ca 10 sekunder


Nu är det klart att dricka