Recept | Prenet Viktminskning
Snabb frakt med DHLTrygg betalning med klarna 100% nöjd kundgaranti
Till kassan

Recept

Maträtter

Ingredienser

4 portioner
  • 2 paket pasta, färsk (kan bytas ut mot fullkorn eller annat tillbehör, läs om Blomkåls ris.Blomkålsris är både nyttigt, gott och ett bra alternativ till vanligt ris.
  • 0,5 påse valnötter
  • 1 st zucchini
  • 2 klyfta(or) vitlök(ar)
  • 0,5 st chilipeppar
  • 0,5 kruka(or) timjan, färsk
  • 1 olivolja
  • 150 gram fetaost

Sallad

  • 0,5 st salladshuvud
  • 0,5 st gurka
  • 1 st paprika(or)
  • 1 st äpple(n)
  • 0,5 st rödlök(ar)

Näringsvärde

  • Kcal: 483
  • Protein: 19 gram
  • Fett: 25 gram
  • Kolhydrater: 43 gram

Så gör du:

Zucchinifräs

1. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull till pastan.

2. Dela nötterna i något mindre bitar och rosta dem på medelvärme i en torr stekpanna tills de får en fin gyllenbrun färg.

3. Skölj zucchinin och hyvla smala strimlor på längden med en osthyvel. Skala och hacka vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chili. Skölj timjan och plocka bladen.

4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs zucchini, vitlök, chili och timjan.

5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Sallad

1. Skölj sallad och gurka och skär i små tärningar. Skölj, kärna ur och skär paprika och äpple i likadana bitar. Skala och hacka rödlöken. Blanda alltsammans i en salladsskål.

1. Blanda försiktigt den nykokta pastan med zucchinifräset. Smula fetaosten över blandningen och toppa med nötter. Servera med sallad vid sidan om.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 gram kyckling
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1 msk texmexkrydda
  • 1 st röd paprika
  • 2 st avokado
  • 2 st tomat(er)
  • 1 st Rödlök, liten
  • 1 dl Majs, fryst, tinad
  • 2 dl svarta bönor, kokta, eller röda
  • 1 påse blandad sallad
  • 1,5 dl salsa, texmex
  • 1 dl gräddfil
  • peppar

Näringsvärde

  • Kcal: 370
  • Protein: 30 gram
  • Fett: 17 gram
  • Kolhydrater: 19 gram

Så gör du:

1. Skär kycklingen i små bitar, stek i smör. Salta och peppra och krydda med texmexblandning, rör runt och lägg sedan i en skål. Låt svalna lite.

2. Skär paprika, avokado och tomat i bitar.

3. Finhacka löken. Lägg allt i skålen med kyckling. Skölj bönorna och tillsätt dessa. Tillsätt sallad och majs. Blanda runt och servera med salsa och gräddfil.

Ingredienser

4 portioner

Soppa

  • 400 gram potatis
  • 1 st purjolök
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 2 tärning(ar) grönsaksbuljong, glutenfri
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Bönhummus

  • 380 gram vita bönor, 1 förp
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 0,5 kruka(or) persilja
  • 0,5 st Citron
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk honung, flytande
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 1 förpackning knäckebröd , glutenfritt

Näringsvärde

  • Kcal: 420
  • Protein: 12 gram
  • Fett: 15 gram
  • Kolhydrater: 53 gram

Så gör du:

Soppa

1. Skala och skär potatisen i bitar. Strimla purjolöken och skölj den ordentligt. Skala och grovhacka vitlök.

2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs potatis, purjo och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och vinäger. Koka upp och sänk sedan värmen. Låt soppan puttra under lock ca 15 min.

Bönhummus

1. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Skala vitlöken och skölj persiljan.

2. Mixa samman alla ingredienser med hjälp av en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Soppa

1. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

2. Servera soppan med bönhummus på knäckebröd.

Ingredienser

4 portioner

Blomkålsris

  • 1 st blomkål
  • 1 st paprika
  • 1 st gul lök(ar)
  • 0,5 msk ingefära, 0,5-1 msk, riven
  • 0,5 st chilipeppar
  • 1 rapsolja
  • 1 st lime, skalet
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar

Kolja i kokossås

  • 600 gram koljafilé
  • 1 salt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk currypasta, röd
  • 1 st lime, saften
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 svartpeppar

Näringsvärde

  • Kcal: 440
  • Protein: 50 gram
  • Fett: 11 gram
  • Kolhydrater: 32 gram

Så gör du:

Blomkålsris

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skölj och finhacka blomkål. Skölj och tärna paprika smått och skala och finhacka lök. Skala och riv ingefära samt skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar.

Kolja i kokossås

1. Salta och peppra koljafiléerna lite lätt och lägg dem i en ugnsfast form. Blanda ihop kokosmjölk med currypasta, limesaft, honung och salt och häll över fisken. Sätt in i ugnen ca 10 min.

Blomkålsris

1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek blomkål, paprika, lök, ingefära och chili i ca 7-10 min tills blomkålen har blivit mjuk och fått lite färg.

2. Skölj limen och riv skalet över blomkålsriset. Pressa över saften och smaka av med salt och peppar. Servera blomkålsriset tillsammans med kolja i kokossås.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 personer ca 20 min
  • 1 st blomkålshuvud ( ca 800 g)
  • 1 msk curry
  • 1 knippa rädisor
  • 2 burkar svart bönor (400 gr) Tips! Går även bra med andra bönor)
  • 2 dl matyogurt
  • ½ tsk salt (eller vid behov)

Tillbehör:

  • 200 g rökt kalkonbröst i tunna skivor
  • 1 st bröd( välj ett bröd med mer fullkorn/råg)

Näringsvärde

  • Kcal: 440
  • Protein: 50 gram
  • Fett: 11 gram
  • Kolhydrater: 32 gram

Så gör du:

1. Bryt blomkål i små buketter. Koka dom mjuka i vatten 3- 5 min( kortare tid mer krisp). Häll 2 msk av kokvattnet över curryn och låt den stå tilld den kallnat. Spola av blomkålen med kallt vatten och låt rinna av,

2. Ansa och skär rädisor i fjärdedelar. Spola bönorna med kallt vatten och låt rinna av.

3. Blanda matyogurt med curryn och smaksätt med salt. Blanda blomkål,rädisor och bönor och ringa över dressingen. Servera med rökt kalkonbröst och bröd om så önskas.

Bars Mellanmål

Här kan du variera och blanda hejvilt mellan olika frön, nötter och torkade frukter. Vill du inte köpa så många sorter tar du bara en nöt-, frö- och fruktsort.

Ingredienser

24 portioner

  • 100 g hassel-, pistasch- och cashewnötter, knappt 2 dl
  • 50 g pumpa-, solros- och sesamfrön, knappt 1 dl
  • 100 g torkad frukt, t.ex aprikoser, fikon och russin
  • 100 g mangotärningar, frysta eller färska
  • 200 g skalad banan
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 dl vatten
  • 5 dl grynblandning eller sportgryn, 175 g

Näringsvärde

  • 90 kcal/portion
  • P 10%
  • F 39%
  • K 51%

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Kör nötter, frön och torkad frukt i mixer eller matberedare. Tillsätt mango, banan, citron, honung och kryddor och kör tills frukten är mosad.

3. Häll över blandningen i en kastrull, tillsätt vatten och gryn och koka upp. Låt sjuda under omrörning 2–3 minuter.

4. Klipp till ett bakplåtspapper att passa i botten av en ugnsform ca 20×30 eller 25×25 cm. Bred ut massan jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen 45–60 minuter.

5. Låt svalna ca 10 minuter, ta sedan upp ur formen och skär i portionsbitar. Låt kallna på galler.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 banan

Så gör du:

1. Mixa ägg och banan med en stavmixer eller en gaffel.

2. Klicka ut plättar och stek i kokosolja eller smör.

3. Servera med valfri topping.

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 2 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt

Så gör du:

1. Mixa bananer, ägg och havregryn i en skål.

2. Hetta upp en panna, ha i en klick kokosolja eller smör och klicka ut plättar.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 banan
  • 1/2 mango
  • 1 krm salt

Så gör du:

1. Mixa bananer, ägg och mango med en stavmixer.

2. Hetta upp en panna, ha i en klick kokosolja eller smör och klicka ut plättar.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 banan
  • 1 näve färsk bladspenat
  • 1,5 dl havremjölk
  • 1/2 tsk fiberhusk

Så gör du:

1. Mixa samtliga ingredienser i en mixer..

2. Hetta upp en panna, ha i en klick kokosolja eller smör och klicka ut plättar.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1 banan
  • 1 dl mandelmjölk
  • 1 krm salt

Så gör du:

1. Mixa grynen i en blender.

2. Häll i mandelmjölken och mixa igen. Skär bananen i små bitar och mixa i dessa.

3. Lägg en klick olja (till exempel kokosolja) i en stekpanna och värm på medelvärme.

4. Klicka ut små plättar i pannan och vänd när smeten börjar lägga sig.

  • 1 st frukt med tillhörande protein & bra fett
  • 25 g pumpafrön
  • 11 valfria nötter
  • 2 st rågknäckebröd
  • Makrill
  • Eller kalkon, skinka
  • 1 kokt ägg
  • 1 kokt potatis
  • 1 st rågknäckebröd
  • 1 st frukt
  • Keso eller kvarg, eller naturell yogurt

Grönsaker:

  • Morötter
  • Tomat
  • Blomkåls buketter
  • Oliver

Att ha med i handväskan, bilen – När du är på språng