Snabb frakt med DHLTrygg betalning med klarna 100% nöjd kundgaranti
Till kassan

Plättar på bovetemjöl

 

Ingredienser

4 portioner
  • 10 msk bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver (kan uteslutas, ta lite mer bovetemjöl)
  • 3 dl rismjölk eller nötmjölk
  • 2 ägg eller 2 linfröägg, För dig som inte tål ägg kan du istället göra linfröägg. Enkelt att tillaga och binder bra!
  • 2 msk smält smör eller olja
  • Vaniljepulver

1 ägg motsvarar

  • 2 msk malda linfrön
  • 6 msk vatten
  • Mixa linfrön så att du får 2 msk malda linfrön. Blanda med vatten. Låt stå i ett par minuter och tjockna.

Gör din egna nöt mjölk:

Vanligast är mandel mjölk, men du kan även använda cashewnötter, paranötter, valnötter, hasselnötter, solrosfrön, sesamfrön, hampafrön med mera.

Blötlägg 2-3 dl mandel över natten.Skölj & mixa med 9 dl vatten. Sila genom en handduk i ett durkslag. Söta /salta vid behov

Vispa ihop och stek som vanliga plättar.  De håller ihop bäst när de är små. Om du inte har ett plättjärn så klicka ut 2–3 mindre portioner på en vanlig stekpanna.

 

De här plättarna är mättande, proteinrika och kan ätas med matfyllning eller som sötsaker, till glädje för stora & små.